Koprivnička gradonačelnica u sukobu interesa

Koprivnička gradonačelnica i saborska zastupnica Vesna Želježnjak u sukobu je interesa i to zbog članstva u školskom Odboru COOR Podravsko Sunce, konstatirali su Hrvatski laburisti – Stranka rada ogranak Koprivnica na održanoj konferenciji za novinare.

Pozivaju se na Zakon o sukobu interesa koji kaže kako gradonačelnici i dužnosnici ne mogu biti članovi upravnih vijeća ustanova, upravnih tijela trgovačkih društava niti obavljati poslove upravljanja u poslovnim subjektima. Siniša Bosanac iz Laburista stoga traži da Želježnjak odmah da ostavku na mjesto članice u školskom odboru Podravskog sunca.

Upozorava i kako je u školskom odboru Podravskog sunca došlo do narušene strukture odlučivanja jer je jedna članica u međuvremenu zaposlena, pa predstavnici zaposlenika sada čine većinu. Zbog toga je Siniša Bosanac, kaže, i sam dao ostavku u tom odboru.

– Možda je razlog tomu sukob interesa gospođe gradonačelnice, to što je izbor ravnateljice Podravskog Sunca izvršen u trečem pokušaju, možda su razlog telefonske sjednice školskog odbora u kojima je dnevni red postavljen na jedan način, a u zapisniku s te sjednice školskog odbora su dodane određene točke dnevnog reda u kojoj se zapošljava članica školskog odbora, o čemu pojedini članovi školskog odbora nisu bili upoznati. No to nije bila prepreka da se u zapisnik sjednice stavi da su glasali za to. Znači član školskog odbora nije bio upoznat s tom trećom točkom dnevnog reda, međutim u zapisniku o sjednici školskog odbora je stavljeno da je on glasao za tu točku. Pa mi stoga pozivamo gospođu gradonačelnicu da odmah da ostavku, na mjesto člana školskog odbora Podravskog Sunca, da opozove članicu školskog odbora koja se zaposlila u Podravskom suncu te da pozove inspekcijski nadzor Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta da utvrdi činjenice o radu Podravskog Sunca na osnovi nalaza jedinica za unutarnju reviziju grada Koprivnice.

Koprivnica - aktivnost

Laburisti su također ovogodišnju podjelu 65.000 kuna udrugama za projekt “Zdravi grad” proglasili netransparentnom jer za sredstva nije bio raspisan natječaj. Pitaju se kome se ovdje i zbog čega išlo na ruku te rekli kako Grad smanjivanjem ukupnog fonda sredstava sa 180.000 kuna na 65.000 kuna pokazuje da mu zdravlje građana nije na prvom mjestu.

Dragutin Jeđud je predlažio da se sredstva koja su trebala biti utrošena na otkazani koncert u povodu Dana grada, ulože upravo organizacijama koje sudjeluju u projektu “Zdravi grad”. Spomenimo kako je u projektu Zdravi Grad, najviše, 14.000 kuna dobila bolnica za tečajeve za buduće roditelje, 10.000 kuna Društvo naša djeca za baby fitness i prevenciju pretilosti u vrtićima, a po 8.000 kuna Udruga s invaliditetom te ordinacija Šešić za prevenciju od karijesa vrtićke djece.

Predsjednik koprivničkih Laburista Siniša Kavgić na kraju je predstavio rezultate akcije Knjige žalbi u koju su građani upisali 60-tak pritužbi i sugestija. Navedeno će predati gradonačelnici Vesni Želježnjak kako bi saznala što to muči Koprivničance.

Objavljeno u Obavijesti and tagged , , . Spremite permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Captcha Captcha Reload

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>