Dragutin Lesar u Koprivnici održao radni sastanak sa županijskim laburistima

Predsjednik Hrvatskih laburista-Stranke rada Dragutin Lesar održao je radni sastanak s rukovodstvom Podružnice Koprivničko-križevačke županije u ponedjeljak 13. siječnja u Koprivnici. U uvodu je napomenuo da “Kukuriku koalicija” nema rješenje za gospodarsku krizu koja se sve više produbljuje te da se teme koje su prioritetne za zajednicu izostavljaju, a da se vladajući uglavnom bave ideološkim temama koje ne donose produktivne rezultate već samo stvaraju podjelu među građanima.

– Svoju nesposobnost pokrivaju uglavnom rasprodajom države imovine, monetizacijom autocesta. Nažalost krizu će najviše osjetiti lokalne sredine, a to se najviše može naslutiti po smanjenju prava potrebitih za javnim zdravstvom, koje je uz školstvo stup socijalnog društva. Isto se događa i s javnim medijem kao što je HRT – istaknuo je Lesar te dodao kako će zbog racionalizacije poslovanja HRT ukinuti 11 dopisništava, a jedno od njih je i Koprivnica, te da je pitanje čemu onda četiri programa, ako lokalne teme nisu interesantne uredništvu te televizijske kuće.

Naglasio je kako će se glas „malog čovjeka” iz lokalne sredine sve manje čuti te postavlja pitanje kome to odgovara. Lesar je govorio i o ustavnim promjenama te da laburisti ustraju da se promjene oko referendumskog pitanja, izlaznosti na referendum, kao i pravovaljanosti referenduma urede ustavnim Zakonom, kako bi se lakše provodili demokratski procesi.

Predsjednik je na kraju prenio Odluku predsjedništva da će Stranka samostalno izaći na izbore za Europski parlament koji se održavaju u svibnju.
Križevci - akcija

Objavljeno u Obavijesti and tagged . Spremite permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Captcha Captcha Reload

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>