Tražimo da grad sufinancira nabavu školskih udžbenika

Darko TetecKoprivnički laburisti zatražili su od predsjednika Gradskog vijeća Zorana Gošeka da u dnevni red srpanjske sjednice uvrsti u potpunosti pripremljen Prijedlog odluke o sufinanciranju nabave udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava za učenike osnovnih škola s područja Grada Koprivnice i to već za narednu školsku godinu 2014/2015.

Prema prijedlogu laburista djeci iz obitelji koja imaju mjesečne prihode do 2000 kuna po članu, udžbenici bi bili u potpunosti financirani, dok bi djeci iz obitelji koja imaju više od 2000,00 kuna prihoda po članu bili sufinancirani s 50%. Predsjednik koprivničkih laburista Darko Tetec je pojasnio:

„Ovdje nije obaveza da se svima sufinanciraju udžbenici, nego samo onima koji to žele. U ovom našem prijedlogu je vrlo jasno definirano na koji će se način to odraditi. Ta djeca, to jest roditelji, tu svoju želju trebaju prenjeti u svoju školu. Škola bi dobila novac od grada, a prema priloženim računima bi se novac vraćao roditeljima uz obavezu da te udžbenike nakon korištenja prepuste školama za naredne generacije.“

Laburisti pretpostavljaju da bi za nabavku udžbenika po ovom socijalnom kriteriju trebalo oko 1,2 milijuna kuna, što u koprivničkom proračunu, kažu – ne bi trebao biti problem naći.

Objavljeno u Ogranci and tagged , . Spremite permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Captcha Captcha Reload

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>