Nedopustivo je obilježavati Dan županije 10. travnja

Dan Koprivničko-križevačke županije održava se 13. travnja, ali je obilježen 10. travnja kada je održana Sjednica ŽS

Hrvatski laburisti upozoravaju da je 10. travanj bio neprimjeren datum obilježavanja Dana Županije i održavanja svečane sjednice. U povijesti poznat kao datum kada je osnovana tzv. Nezavisna država Hrvatska (NDH) koja je stvorena kao nacistička tvorevina koja je navodno trebala donijeti slobodu i samostalnost hrvatskom narodu, no pokazalo se da je stvorena ponajprije da bi proklamirala antisemitizam, progonila i ubijala druge i drukčije.

Ostaje otvoreno pitanje je li županijska vlast namjerno izabrala ovaj datum kako bi još dodatno ideološki podijelila građane, te na valu te ideološke podjele zaradila još koji jeftin politički bod. Ako gospodarstvo u županiji stagnira i pada, ako raste nezaposlenost, ako se mladi iseljavaju, ako su socijalni pokazatelji zaprepašćujući onda su i ovakva naklonost djelu birača dobro došla.
Laburisti se pitaju kome su na taj dan položeni vijenci na groblju, je li žrtvama ili njihovim krvnicima, ili jednoj promašenoj ideologiji i sramotnoj državi.

Hrvatski sabor je 13. travnja 2005. godine donio Deklaraciju o antifašizmu. U tom se dokumentu, između ostalog “potvrđuje antifašističku demokratsku utemeljenost i opredijeljenost Republike Hrvatske”, “potvrđuje da su temeljne vrijednosti antifašizma jednoznačno prihvaćene u Republici Hrvatskoj”, i zbog toga ostaje dvojba je li proslava Dana Županije doista se trebala dogoditi baš 10. travnja, i je li izostanak viđenijih osoba iz javnog i političkog života županije bio zbog 10. travanja.

Laburisti, iako su pozvani na proslavu, nisu se odazvali a ni neće ukoliko županijska vlast nastavi obilježavati dan Županije 10. travnja.

Možemo dvojiti i tko je tog dana na račun građana županije u hotelu „Podravina“ proslavljao Dan županije a tko 10. travanj.

Koprivnica, 13. travnja 2015.

Predsjednik podružnice
Siniša Kavgić
095-3890-768

Objavljeno u Obavijesti. Spremite permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Captcha Captcha Reload

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>