Akcija „Potrubi protiv poreza na nekretnine“

Hrvatski laburisti odlučili su akcijom među građanima pokazati što misle o nedavno obznanjenom prijedlogu Zakona o porezu na nekretnine. Smatraju da je taj porez na nakretnine novi udar na građane koji žive od svog rada. Drže nepoštenim i nepravednim da će se oporezovati one građane koji su štedjeli i godinama ulagali u svoju kuću ili stan, a one koji su umjesto toga kupovali zlato, umjetnine, pokretnine ili imaju jednostavno novac na računima banaka, porezom zaobići. Vlada RH predložila je ovaj Zakon o porezu na nekretnine samo zato jer više od 90 posto građana u Hrvatskoj ima nekretninu u svojem vlasništvu, kako bi time zahvatila najširi dio stanovništva. Nažalost, financijska moć građana u Hrvatskoj ne odgovara vrijednosti imovine i najvećim dijelom je ispod te vrijednosti. Jednostavno, to znači da ljudi žive u svojim kućama koju su sagradili i nadograđivali tijekom godina, najčešće kreditnim zaduženjem, ali to ne znači da su bogati. I ono najgore – takav porez će dovesti do novog vala ovrha koje će pokretati država kada građani neće biti u mogućnosti platiti porez. Da naplati svoja potraživanja, država će na javnim dražbama te nekretnine prodavati u bescjenje. Znamo što će se s njima dogoditi i tko će ih kupiti.

Zato mi, Hrvatski laburisti, želimo uz pomoć građana, pokazati Vladi RH da se protivimo porezu na nekretnine. On kažnjava građane koji su štedjeli na način da su gradili ili kupili stan ili kuću, a nagrađuje one koji štede u umjetninama, zlatu ili novcu, kažnjava štedne i poštene građane, a nagrađuje špekulante i švercere.

Akcije će se održavati na sljedećim lokacijama:

U Križevcima – 20. 21. i 22. studenoga od 14.30 – 15.30 na Strossmayerovom trgu,

U Koprivnici – 21. i 22. studenoga od 14.00 – 16.00 u ulici B. Radića ( rotor kod bolnice),

U Đurđevcu – 22. Studenoga, od 11.00 -14. 00, na trgu Sv. Jurja

 

FOTOGRAFIJE S AKCIJE:

Križevci, 20.11.

Akcija1

Križevci, 21.11.

Akcija6

Akcija7

Križevci, 22.11.

Akcija11

Koprivnica, 21.11.

Akcija2

Akcija3

Akcija4

Koprivnica, 22.11.

Akcija22

Akcija31

Đurđevac, 22.11.

Akcija10

Akcija12

Objavljeno u Obavijesti and tagged . Spremite permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Captcha Captcha Reload

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>